Parcours

Zwemmen

De start is bij alle afstanden een massastart vanaf het strand, op het kaartje de plek van het groene bolletje.

Voor de 1/4 triathlon is het parcours vanaf het groene bolletje naar achteren, door
naar de boei (J), linksaf naar de tweede (J) en linksaf naar de derde (J) en terug naar het strand. Van daaruit rent men naar de wisselzone. Het dikkere deel van de lijn zwem je dus twee keer.

Zwemmen 1-4de2

Voor de 1/8 triathlon is het parcours vanaf het groene bolletje naar achteren tot aan de boei (J) en daarna weer terug naar het strand. Van daaruit rent men naar de wisselzone.

Zwemmen 1-8ste2

Ter info: De J’s zijn juryleden en de D’s zijn duikers voor de veiligheid van de zwemmers. Die juryleden letten er onder meer op dat het parcours niet wordt afgesneden.

Zodra je het water uit komt, kun je je badmuts in een emmer gooien. Loop rechtdoor naar de wisselzone

Fietsen

Fietsroute

Het fietsparcours is 10,5 km.

Stap pas op je fiets als je de wisselzone uit bent; er is een streep op de weg gemarkeerd vanaf waar je mag fietsen. Let op, je gaat direct een klein bultje af en moet dan meteen naar rechts het parcours op en ondertussen kunnen van links andere deelnemers komen, dus opgepast!

De 1/4 fietst dit parcours vier keer (met uitzondering van het deel naar de wisselzone) en de 1/8 fietst dit parcours twee keer. 

Je mag op het fietsparcours niet stayeren, dat wil zeggen, je mag niet in iemands wiel blijven hangen. Dus hou ruim afstand of haal in. Juryleden langs de kant en op de motor houden dit in de gaten. Bij overtreding zal het jurylid je aanwijzen, je startnummer noemen en aangeven dat  je in de penaltybox moet melden voor een tijdstraf. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je die straf uitzit; doe je dat niet dan zal diskwalificatie volgen.

Na je gefietste rondes ga je bij het startpunt weer het bultje op richting wisselzone. Stap af bij de streep. Let op, hou je helm op totdat je in de wisselzone bent! 

Lopen

Looproute

De looproute is 2,5 km en wordt twee keer gelopen in de 1/8 triathlon en vier keer in de 1/4 triathlon. Aan het loopparcours zit een waterpost. En bij de finish is er natuurlijk ook drinken en fruit. Lever bij de finish direct je chip in. Bewaar je startnummer, want alleen op vertoon van je startnummer mag je je fiets weer meenemen uit de wisselzone.

Klik hier om alle routes op 1 plaatje te zien: