Parcours

De semi-virtuele editie van de GUV Triathlon Aalten vindt plaats op en rond de Slingeplas. Er is in deze editie één afstand voor alle deelnemers: de 1/8 triathlon.

Het parcours is niet helemaal hetzelfde als het welbekende parcours van de 1/8 GUV Triathlon. Twee dingen zijn deze editie anders:

-het zwemparcours is helemaal anders, zie uitleg hier onder.

-het fietsparcours lijkt hetzelfde, maar je moet deze keer de andere kant op, dus tegen de normale richting in. Dit heeft te maken met het stukje fietspad langs de provinciale weg.

Nadere uitleg:

Het zwemmen start op het rechter strand en je zwemt dan achter de permanente ballenlijn langs, om het schiereiland en dan finish je op het strand waar we normaal starten. Dat is 600 meter, dus iets meer dan normaal bij een 1/8 triathlon. Het fietsparcours is qua route gelijk aan eerdere edities, maar je fietst hem dus nu in de andere richting. Een ronde van het fietsparcours is 10,5 km en die leg je twee keer af. Het hardloopparcours is exact gelijk aan ons normale parcours. Een ronde om de Slingeplas is 2 km en ook die leg je twee keer af. 

Fijn voor wie het parcours niet zo goed kent: in de week van 5- 13 juni staan er bordjes bij de exacte start- en finishplekken en ook pijlen langs de route. 

Het zwemparcours
Het fietspacours
Het loopparcours