Parcours

De Twee Bruggen Triathlon 2022 vindt plaats op zondag 26 juni, op en rond de Slingeplas bij Bredevoort, gemeente Aalten.

Er zijn twee afstanden: een 1/8 en een 1/4 triathlon.

Hoe ziet het wedstrijdparcours eruit? 

Eerst het zwemmen. De start is een massastart vanaf het strand. De 1/8 triathlonners zwemmen 500 meter. Dat is vanaf het strand naar de verste boei en weer terug naar het strand. De 1/4 triathlonners moeten nog een ‘driehoek’ extra zwemmen om aan 1 kilometer te komen.

Op het strand staat een finishboog, die je vanuit het water goed kan zien. Daar geef je je badmuts af en rent naar de wisselzone. Kleed je om indien nodig en zet direct je helm op. Neem de fiets aan de hand, totdat je de startbalk van het fietsparcours bereikt. 

Het fietsparcours is 10 kilometer, dus de 1/8 atleten doen twee rondes en de 1/4 doen vier rondes. Je moet zelf de tel bijhouden!

Het fietsparcours gaat over de volgende wegen: Ooievaarsdijk, Bolwerkweg, Tolhuisweg, Schülenkampweg, fietspad N313, Buddinkdijk, Bolwerkweg, Heidedijk, Hoeninkdijk, Schaarsdijk, Hoeninkdijk, Kloosterdijk, Pastoorsdijk en dan weer de Ooievaarsdijk op voor je volgende ronde. 

Uitgefietst? Dan ga je weer de bult op richting de wisselzone. Een streng jurylid zal je erop wijzen dat je op tijd van je fiets afspringt en met de fiets in de hand de wisselzone in gaat. 

Draai je startnummer nu weer naar je buik en hardlopen maar! Doe je een 1/8 triathlon dan loop je 5 kilometer. Doe je een 1/4 triathlon dan loop je 10 kilometer. De route van het loopparcours in 2022 volgt nog.

En daar is de finish!