Triathlon Aalten stopt: ‘Maar de kas is niet leeg, dus we delen uit’

Sportverenigingen in de gemeente Aalten opgelet. Er is geld te verdienen. Stichting Triathlon Aalten geeft haar resterende clubkas-inhoud weg. Het gaat om een ludieke actie van de stichting die stopt met haar jaarlijkse triathlon bij de Slingeplas.

Het stoppen van het evenement is een teleurstelling voor de bikkels die zwemmen, hardlopen en fietsen graag combineerden. ,,Maar we stoppen op een moment dat we financieel nog gezond zijn en dat maakt ook dat we tot dit idee zijn gekomen’’, zegt voorzitter Ruud Baars. ,,Samen met Gerben Heinen, Jurre Vriesen, Wilmar Westerveld, Marco Wagener en Bjorn Rossel hebben we bedacht dat we het geld dat over is willen inzetten om nog meer de sport in de gemeente Aalten te stimuleren.’’

Zo verging het de Stichting Triathlon Aalten zelf immers ook. Die was actief vanaf de jaren ‘80 totdat het in 2001 stilviel door de uitbraak van MKZ. Maar in 2016 begon het bij enkele sporters weer te kriebelen. Natare, de Peddelaars en AVA’70 legden toen een startkapitaal neer bij de groep mensen die de triathlon weer nieuw leven in wilde blazen. Dat is gelukt, waarna de triathlon weer enkele jaren honderden sporters naar de Slingeplas trok.

,,Nu is het klaar. Dat is een mix van sterk teruglopende deelnemersaantallen, waardoor de kosten hoger zijn dan de baten in combinatie met de kans op blauwalg in de Slingeplas. We wilden niet doorgaan tot in de rode cijfers, dus we stoppen nu als een gezonde organisatie’’, zegt Baars.

Het startkapitaal dat de stichting kreeg van Natare, de Peddelaars en AVA’70 wordt terugbetaald en toen bleef er nog geld over in de clubkas. Dat is in totaal 6.000 euro en dat wil de stichting weggeven aan drie verenigingen die iets nieuws willen gaan doen.

,,Het moet een nieuw initiatief zijn of iets uit het verleden dat nieuw leven ingeblazen wordt. We zijn heel benieuwd waar de verenigingen mee komen’’, aldus de voorzitter. Het beste idee krijgt 3.000 euro, voor de nummer twee is er 2.000 euro en de nummer drie krijgt 1.000 euro.

Verenigingen die in aanmerking willen komen voor dit bedrag moeten hun idee pitchen met een filmpje en een A4tje met uitleg. Die pitch moet uiterlijk 15 april worden ingestuurd. Maar vooraf, uiterlijk 7 maart, moeten verenigingen al melden dat ze mee willen doen aan de actie.

Zij kunnen zich aanmelden per e-mail: contact@triathlonaalten.nl. Na aanmelding ontvangt de vereniging een document met de spelregels van deze actie.

Dit bericht is geplaatst in Berichten. Bookmark de permalink.