!!UPDATE TRIATHLON AALTEN!!

Helaas is het nu definitief, de triathlon Aalten wordt een Run Bike Run.

We hadden de afgelopen weken nog hoop, want de waterkwaliteit verbeterde zich aanzienlijk. Het Waterschap hield ons goed op de hoogte van de blauwalgwaardes die uit de metingen voortkwamen.

Deze week is een extra meting verricht. Dat is op ons verzoek gebeurd. De uitslag van die meting is helaas dramatisch. De blauwalgwaarde is extreem hoog, waardoor er nu een officieel negatief zwemadvies geldt. 

Dat betekent dat wij als organisatie ook niet meer gaan wachten op de meting die aankomende maandag wordt verricht, want die zal de situatie niet meer wezenlijk veranderen.

Bij deze melden we jullie dus nu, nogmaals tot onze grote spijt, dat het zwemonderdeel van de triathlon geschrapt wordt. De Triathlon Aalten 2023, zowel de 1/8 alsook de 1/4, is nu definitief een Run Bike Run en de Zwemloop voor de jeugd is nu alleen een hardloopwedstrijd.

De starttijden en afstanden van de Run Bike Run zijn als volgt:

Zwemloop wordt: 2,5 km hardlopen en start om 09:45 uur;

1/8 triathlon wordt: 5,0 km lopen, 20 km fietsen en 2,5 km lopen en start om 10:15;

1/4 triathlon wordt: 10,0 km lopen, 40 km fietsen en 5,0 km lopen en start om ook 10:15.

Gelukkig zijn we als organisatie in de gelegenheid om een alternatief te kunnen aanbieden. Maar of het nu een triathlon of een Run Bike Run is, de kosten zijn al gemaakt. Daarom is er voor ons geen mogelijkheid het inschrijfgeld te restitueren of een inschrijving door te schuiven. Hierin worden we ook gesteund door de NTB. Bedankt voor jullie begrip.

Desondanks hopen we jullie te zien op 25 juni!

P.S. De inschrijving is nog geopend tot en met woensdag 21 juni 18:00, dus moedig vooral mensen aan om mee te doen!

Dit bericht is geplaatst in Berichten. Bookmark de permalink.