Twaalf mededelingen, van belangrijk tot handig…

 • Het Slingeplaswater is op dit moment 20.8 graden. Aanstaande zaterdag meten we nog een keer. De uitkomst publiceren we op deze site en op onze social media. Als de watertemperatuur boven de 22 graden uitkomt, is een wetsuit om veiligheidsredenen verboden.
 • Je startbewijs kun je afhalen op twee momenten. Op zaterdag 22 juni tussen 16 en 17 uur op het Slingeplasterrein waar wij dan ook bezig zijn met de opbouw. Of afhalen op de wedstrijdochtend tot uiterlijk 9.30 uur.
 • Je startnummer zit dan in een envelop met daarin ook je chip met enkelbandje (om je linker enkel doen!) en de verplichte badmuts. Er zit ook een sticker in voor je fiets, die kun je bijvoorbeeld aan je remkabel plakken.
 • Kom ruim op tijd, want je moet je fiets inchecken in de wisselzone. Op dat moment controleren wij de remmen van je fiets en ook je helm. Die helm moet je dan dus even opzetten voor ons. Dank alvast.
 • Tijdens de wedstrijd controleren juryleden, NTB gecertificeerd, op het naleven van regels. Zo mag je tijdens het fietsen niet bij iemand in het wiel hangen. Als je regels overtreedt en een jurylid toont een blauwe kaart, dan mag je wel doorgaan, maar moet je je bij het wisselen van onderdeel melden in de penaltybox voor het uitzitten van een tijdstraf.
 • Wat betreft verzorging voor de deelnemers: er is een drinkpost langs het loopparcours en aan de finish is er ook een verzorgingspost, dan ook met fruit en winegums.
 • Op het terrein staat dit jaar voor het eerst een foodtruck. Dat is een mooie dubbeldekkerbus van cateringbedrijf De Timp uit Zieuwent. Daar kun je drankjes, broodjes en een warme hap kopen.
 • Douchen kan ook. Onze deelnemers mogen gebruik maken van de douches bij de sporthal in Het Grachthuys aan de Kruittorenstraat, dat is ongeveer 300m lopen.
 • Je fiets wordt in de wisselzone goed bewaakt. Dat betekent wel dat als je die weer mee wilt nemen, je je startnummer moet laten zien en dit moet natuurlijk corresponderen met het nummer aan je fiets. Startnummer goed bewaren dus, anders krijg je je fiets niet mee!
 • En heb je goed gepresteerd? Blijf dan even lekker hangen, want wie weet mag je het podium op.
 • Daarnaast is het sowieso mooi om nog even te blijven, want rond 13 uur komen de deelnemers van de Unieke Triathlon bij ons over de finish! Dit zijn gehandicapte sporters die meedoen aan een eigen triathlon, die dan gestart is in het nabijgelegen zwembad Het Walfort. Wij zullen ze op ons terrein onthalen voor een finish in stijl!
 • En oh ja, een handig ding voor triathleten is de startnummerband. Een elastiekenband voor om je middel waar je je startnummer aanmaakt. Want op de fiets moet het startnummer op je rug zitten en bij het lopen op je buik. Je wilt natuurlijk niet met veiligheidsspeldjes klooien in het heetst van de strijd. Dus zo’n elastiekenband is makkelijk, die draai je gewoon een halve slag om je middel. Heb je niet zo’n band? Doe dan wat deze deelnemer vorig jaar deed: knip een onderbroek kapot! 😉
Dit bericht is geplaatst in Berichten. Bookmark de permalink.